MijnAZVZ

AZVZ

In MijnAZVZ regelt u uw verzekeringszaken. Het is uw persoonlijke omgeving, waarin u betaalgegevens en declaraties kunt bekijken. Elke verzekerde vanaf 16 jaar heeft toegang tot MijnAZVZ.

In MijnAZVZ kunt u:

  • Declaraties indienen en volgen
  • Zorgkosten bekijken
  • Eigen risico bekijken
  • Gegevens bekijken en aanpassen
  • Nog te betalen premie en eigen risico bekijken
  • Facturenoverzicht bekijken
  • Gespreid betalen eigen risico inzien en wijzigen

Voor goede bescherming van uw persoonlijke gegevens, logt u in met uw DigiD in twee stappen, dus met de sms-controle of identiteitskaart

Heeft u nog geen DigiD? U regelt DigiD via www.digid.nl

Stap over op digitale post

AZVZ biedt u de mogelijkheid om uw post digitaal te ontvangen. Dit is veilig, overzichtelijk en duurzaam. Als u kiest voor digitaal, ontvangt u van ons een e-mail wanneer er nieuwe verzekeringsinformatie voor u klaarstaat in mijn AZVZ. Ook betaalt u uw facturen snel online via iDeal of via automatische incasso. U hebt zo altijd inzicht in uw verzekeringsinformatie, ook op zee. Geef uw digitale voorkeuren door via MijnAZVZ.

Zo geeft u uw voorkeuren door:

  1. Ga naar MijnAZVZ en log veilig in met uw DigiD
  2. Bij ‘Documenten’ kunt u ervoor kiezen om uw verzekeringsinformatie en polisblad digitaal te ontvangen.
  3. Klik op ‘Wijzigen’. Kies voor digitaal.

Zorgkosten gezinsleden bekijken

In principe kunt u alleen zelf uw zorggegevens inzien. Alleen als er meerdere personen op één polis staan, heeft de verzekeringnemer inzicht in de gegevens van degenen jonger dan 16 jaar. Is degene ouder dan 16 jaar? Dan kan hij/zij toestemming geven dat de verzekeringnemer toegang krijgt om de zorgkosten te bekijken. Dit kan onder ‘Gegevens’ in het menu in MijnAZVZ.