Laatste nieuws

AZVZ

Verandering in de basisverzekering en aanvullende verzekeringen 2024

De belangrijkste veranderingen in de basisverzekering en aanvullende verzekeringen vindt u in de wijzigingsfolder 2024.

Betalingsregeling afspreken

Zit je krap bij kas en wil je een betalingsregeling voor nog niet betaalde premie afspreken? Een betalingsregeling is meestal mogelijk.
Goed om te weten:

  • Je betaalt de termijn van de betalingsregeling altijd via automatische incasso
  • Wij schrijven vanaf het eerst termijnbedrag ook je maandpremie automatisch af
  • Wij schrijven het termijnbedrag af op de laatste werkdag van de maand
  • Wij schrijven het termijnbedrag af van het bij ons bekende IBAN

Declareren stroomkosten bij mechanische beademing in de thuissituatie

Maakt u thuis gebruik van mechanische beademing? En is dit onderdeel van een Diagnose Behandel Combi[1]natie van het ziekenhuis? Dan kunt u de stroomkosten vanaf 1 januari 2022 direct bij ons declareren met een speciaal declaratieformulier.

Afkoop eigen risico zorgverzekering

Het eigen risico is het bedrag dat u zelf betaalt als uw zorg uit de basisverzekering wordt vergoed. Het wettelijk verplichte eigen risico bedraagt in 2024 € 385,-.
Een aantal werkgevers heeft het wettelijk eigen risico afgekocht. Heeft uw werkgever het eigen risico afgekocht? Dan hoeft u geen eigen risico te betalen als uw zorg uit de basisverzekering wordt vergoed. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met AZVZ via 020-586 6666 Bellen: 020-586 6666.

EHIC-app

Met de Europese Health Insurance Card (EHIC) heeft u toegang tot gezondheidszorg tijdens een verblijf in het buitenland. Als u zorg nodig heeft, wordt deze zorg verleend onder dezelfde voorwaarden als aan inwoners van dat land.
De Europese Commissie heeft de EHIC-app beschikbaar gesteld. Deze app geeft per land (EU, EER en Zwitserland) informatie over de formaliteiten voor het inroepen van zorg met de EHIC en in het algemeen over de zorg wordt vergoed. Informatie over de EHIC-app vindt u hier.